Presa și articole

Confecționare piscine (I)

Când fabricați piscine din rășină poliester, selecțiile de material si îndemânarea lucrătorilor sunt esențiale pentru a preveni formarea de bule și schimbarea culorii, exfolirea stratului de suprafață sau apariția de crăpături datorită deformării acesteia.

Construirea matriței de piscină

Pentru realizarea piscinelor, recomandăm minim 3 straturi de stratimat pudră 450 g/m2 și un minim de răşină iso de uz general (de preferință alege răşină vinylester în cel puţin două straturi, aproape de suprafaţa gelcoatului). Înainte de aplicarea gelcoatului, răşina trebuie şlefuită pentru înlăturarea fibrelor de sticlă neuniforme și apoi curățată. La final, se aplică un strat GC NGA și un strat NTA (sau NGA + waxsolution) de minim 700 mm grosime totală.

Construirea piscinei din beton poliester

Recomandarea noastră pentru realizarea piscinelor este următoarea:

  • lasă betonul la uscat pentru minim 30 zile. Conţinutul de apă trebuie să fie mai mic de 4% în 10 cm profunzime.
  • spală suprafaţa cu acid clorhidric şi apoi clătește-o cu apă curată şi las-o la uscat.
  • toate neregularităţile din betonul poliester ar trebui acoperite şi aduse la acelaşi nivel folosind un filler poliester.
  • folosește ca amorsă răşină poliester diluată în 10% stiren. Dupa întărirea parţială a amorsei, poţi începe aplicarea răşinii poliester/vinylester şi a fibrei de sticlă.
  • minim 3 straturi de stratimat pudră 450 g/m2 și un minim de răşină izo de uz general, în cel puţin două straturi aproape de suprafaţa gelcoat-ului.
  • înainte de aplicarea gelcoatului, răşina trebuie şlefuită pentru înlăturarea fibrelor de sticlă neuniforme și apoi curăţată.
  • 1 strat de GC NGA și 1 strat NTA (sau NGA plus soluție de ceară) de minim 700 mm grosime totală.

Reaplicarea gelcoatului la piscine

Pentru reaplicarea gelcoat-ului la piscine, înlătură zonele afectate (bulele de gelcoat), apoi tratează suprafața cu şmirghel și ai grijă să șlefuiești bine porţiunile unde apar defectele. Curăţă cu apă curată şi lasă la uscat pentru cel puțin 20 zile la minim 18°C, dupa care aplică un strat de NGA și un strat de NTA (sau NGA și soluție de ceară) de minim 700 mm grosime totală sau 2 straturi de 500 mm cu Hempel High Protect.

NOTĂ:

Succesul unei reparaţii depinde de gradul de USCARE al piscinei înainte de aplicare. Ai grijă să înlături toate zonele cu defecte, să le şlefuiești, apoi să le clătești cu apă curată şi să le lași la uscat minim 20 zile la o temperatură de cel puțin 18°C.